Get Adobe Flash player
Анкета

Може ли само от оборотна ведомост да направите отчет за паричен поток?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
Skype статус
Ако имате въпроси - питайте
Обадете ми се! - Pantheon help

» Вземи Skype, обаждай се безплатно!

Общи регистри

Share Button

Общи регистри

Общи регистри е една от новите функции в Pantheon. Общите регистри помагат за по – лесна и бърза работа и намаляват допусканите грешки. Работата на общите регистри е описана в следващия пример:

Фирма X притежава 100 % от фирма Y и 100 % от фирма Z. Фирми X и Y са в България, фирма Z в Румъния. Какво би могло да се направи, за да се избегне въвеждане на излишни данни?

  1. Фирми X, Y и Z ползват общ сметкоплан. Т.е. във фирма X се избира сметкопланът да се сподели с фирми Y и Z. Когато се направи промяна в сметкоплана на фирма X тази промяна се отразява в сметкопланите на фирми Y и Z. Обратно – ако се направят промени в сметкопланите на фирми Y и Z, то тези промени не се отразяват на сметкоплана на фирма X;
  2. Фирми X, Y и Z работят в различни държави. Фирми X и Y са в България и ползват като основна валута BGN, докато фирма Z ползва като основна валута RON. В този случай във фирма X се избира валутните курсове да се споделят с фирма Y, но да не се споделят с фирма Z. По този начин въведените валутни курсове във фирма X ще се появяват автоматично във фирма Y, но няма да се появяват във фирма Z.Общи регистри

Още детайли:

Може да се създаде една база данни, която да се казва „Общи регистри“. В нея ще се въвеждат валутни курсове, мерни единици, сметкоплан, артикули и други обекти, които се споделят с другите бази данни. По този начин поддръжката на Общите регистри ще се прави само в една база данни. Възможно е да се определят и служители, които имат достъп само до тази база, но не и до базите данни, в които се въвеждат данни ежедневно. Обратно – служителите, които въвеждат данни ежедневно няма да имат достъп до базата данни с общите регистри.

При споделянето на обекти трябва да се анализира внимателно дали споделяните обекти включват други. Пример – споделянето на артикулите изисква и споделяне на категориите артикули и мерните единици.

В приложения файл има списък на всички Общи регистри в sheet „Общи Регистри – всички“. Възможните за ползване в България общи регистри са в sheet „Общи Регистри – България“.

Ако имате предложения за добавяне на още обекти в Общи регистри пишете на contact@bsv-bg.com или ползвайте страницата за контакт. В относно посочете – Общи регистри.