Get Adobe Flash player
Анкета

Може ли само от оборотна ведомост да направите отчет за паричен поток?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
Skype статус
Ако имате въпроси - питайте
Обадете ми се! - Pantheon help

» Вземи Skype, обаждай се безплатно!

Помощни материали

Share Button

Помощни материали

Помощни материали

Помощни материали

Помощни материали
Помощни материали
Пълни ръководства за Pantheon може да откриете в следната страница (отваря се в нов прозорец). Информацията там е общотеоретична. Предоставените тук материали са строго профилирани и са направени, за да отговорят на точен проблем. Страницата постепенно ще се актуализира при откриването на трудности в работата с определени модули. Посещавайте я, за да получавате навреме необходимите за ежедневната Ви дейност материали.

Установихме, че след актуализация (update), много потребители не знаят как да преминат към новата версия. Заради това тук описваме какво трябва да се направи, за да се премине през това затруднение. Актуализация на Pantheon излиза всеки месец. Какво включва една актуализация:

1. Добавени нови фунцкионалности;

2. Коригиран превод;

3. Поправка на докладвани бъгове.

Актуализацията е на две стъпки:

1. Актуализация на базата данни (DB) – прави се само на сървъра;

2. Замяна на exe – файл. Прави се на сървъра и работните станции.

Точка 1 обикновено се изпълнява от системен администратор или лице с необходимите познания за това. Точка 2 обаче, трябва да се изпълни от всеки потребител. При малки инсталации в един офис, това не е проблем, но при големи инсталации, когато потребителите са разположени в различни градове и/или държави се появяват затруднения. Работещата процедура е следната:

1. Съобщава се на всички потребители кога ще се прави актуализацията. До всички се изпраща новият exe файл. Добре е актуализацията да се планира за вечер или почивен ден;

2. Прави се backup (архивно копие) на базата данни. До момента не се е случвало след актуализация Pantheon да не работи, но по – консервативния подход налага и това да се направи;

3. Изпълнява се актуализацията на базата данни на сървъра;

4. Заменя се старият exe файл с нов на сървъра. След това Pantheon трябва да може да работи без затруднения;

5. Проверява се референтната цялост на данните на сървъра. Това става чрез – Настройки – Програма – Администраторски панел – База данни – Проверка референтна цялост. Прозорецът, който се отваря трябва да е празен. Ако не е – изпълнете последователно – Добави липсващите, Поправи всички регистри, Пълна реф. цялост. След изпълнението на тези команди прозорецът трябва да е празен.

6. Заменя се exe файл-а на поне една работна станция, за да се провери как работи Pantheon с новия файл. Ако няма никакви затруднения – актуализацията е успешна и всички трябва да заменят стария файл с нов.

Забележка – за да изпълнявате процедурата по upgrade, трябва да имате споразумение за актуализация с Datalab. В страницата Upgrade Pantheon може да намерите и ръководство за потребителите как да заменят стария файл с нов (за Win XP и Win 7). В случай на трудности – свържете се с нас.